Telefon : 030 300 550

Prvi stik in svetovanje staršem

01

Prvi stiki malega otroka z zobozdravnikom pomembno vplivajo na njegov kasnejši odnos in sodelovanje v primeru, ko potrebuje zobozdravstveno pomoč oz. storitev.

Strah pred zobozdravnikom, s katerim se soočamo skoraj vsi, najpogosteje izvira iz slabih izkušenj pridobljenih v zgodnjem otroštvu. Starši svoj strah pred zobozdravnikom pogosto nezavedno prenesemo na otroka. Zobna miška ponuja možnost uvajanja malega otroka v svet ustnega zdravja, svetovanje in preventivne storitve z namenom pridobivanja pozitivnih izkušenj z obiski pri zobozdravniku.

Starši se lahko sami ali skupaj z otrokom odločite za svetovanje o pravilni ustni higieni , prehrani, navadah, razvadah, pristopih, načinih motivacije in postavljanja mej v različnih starostnih obdobjih otrok. Tako bomo z vami delili nasvete za izboljšanje in ohranjanje ustnega in splošnega zdravja otrok.

Če se svetovanja udeležite skupaj z otrokom ,se bomo med pogovorom malo poigrali ,na koncu pa opravili tudi preventivni pregled otrokove ustne votline.

Svetovanje priporočamo tudi nosečnicam oz. bodočim staršem, da vam zaupamo ,kaj lahko storite za oralno zdravje svojih škratkov še preden vas razveselijo s prihodom na svet.